Vad skall jag trycka på?
Själva aggregatet är supersimpelt att använda. Den har inte många knappar och rattar så går inte att göra så mycket fel. Men jag skall gå igenom den med dig så att du hänger med.
Elkontakterna på batteriaggregatet har lock så att smuts inte kommer in när lamporna inte är inkopplade. Du kan även vrida på din blixtkabel när du sätter i den i aggregatet så att den låser sig fast och inte dras ur. Jag är dock personligen lite slarvig med att låsa kabeln utan sätter oftast bara i den i elkontakten och sedan börjar jag fotografera.
Det finns två rattar du kan vrida på, med dem så ändrar du ljusstyrkan på din blixt. Håller du knappen nere samtidigt som du vrider så hoppar siffrorna framåt snabbare ifall du tycker det tar för lång tid att vrida och det bara byter en hundradel åt gången.
Se till så du vet vilken av blixtarna du har kopplat till vilket eluttag på aggregatet så du byter styrka på rätt blixt.
Du kan även välja att ha blixtarna kommunicera på olika grupper. Det är behändigt för när du inte står nära ditt aggregat och vill ändra ljuset så kan du ändra ljusstyrkan från din sändare som du har sittandes på kameran i blixtskon. Gäller bara att komma ihåg vilken blixt som tillhör vilken grupp :)
Du kan med en enkel knapptryckning ändra från pipljud när blixten är redo att användas eller att ljuset dimmas eller inget alls. Du trycker bara fram de olika varianterna och stannar där du vill vara, det står i displayen, Beep, Dim. Jag brukar inte ha någon av dem, varken pipljud det irriterar mig mest eller att blixten dimmas för det känner jag inget behov utav när jag är ute. Jag ser behovet och varför det finns men inte för mig i det jag fotograferar. Ett pipljud är superbra att ha när du fotograferar modeller för då vet de när de skall ändra position och då kan de göra det vid varje pipljud.
Modelljus
Du kan använda modelljuset som är ett LED ljus hela tiden medan du fotograferar om du önskar, men det drar så klart på ditt batteri så du kanske inte alltid vill ha det på men helt upp till dig. Jag brukar ha det på i början när jag måttar in vart ljuset skall vara så att jag ser vart det faller och är riktat mot. Sedan stänger jag av det för att spara på batteri. Jag behåller modelljuset på om jag fotograferar i mörka förhållanden dels för att vi alla skall kunna se men även för att kameran skall kunna fokusera. Det är bara en enkel knapptryckning med att få på och av modelljuset knappen sitter på aggregatet.
Jag tycker att batterierna blir urladdade relativt snabbt, tyvärr. Men har du ett extra batteri så är det en smidig lösning (det har jag, vi har även bil-batteriladdare som är bra när vi är ute i naturen och behöver ladda).
De laddas upp snabbt så jag brukar ladda det ena medan det andra används. Du kan även om det kniper och du har tillgång till eluttag använda blixtarna medan de är kopplade till ditt eluttag. Det står i manualen att du inte skall ha aggregatet i sin lilla väska när den laddas så jag var supernoga i början med det tills jag träffade en kille som arbetar på Profoto, som sa att "nja det var nog inte så viktigt här i Sverige". Det värre när jag bodde i Dubai där det redan var mycket varmare. Så nu har jag börjat slarva med det och behåller aggregatet i sin väska medan jag laddar den. Där är ju till och med ett hål i väskan så att du skall kunna göra det.
För att byta batteri på ditt aggregat så måste du ta upp den ur dess lilla väska för batteriet sitter underst på aggregatet, lite av en pain tycker jag men även bra då är ju batteriet lite mer skyddat kanske... ?
Bärbar väska
Batteriaggregatet kommer med en egen bärbar väska, den har öglor så din assistent kan sätta fast det i sitt skärp och bära runt den runt midjan, eller ha den över axeln. Har du ingen assistent så kan du hänga den på ditt ljusstativ eller sätta den på marken. Det är inte alltid den når ner till backen beroende på hur högt upp du vill att ditt ljus skall sitta. Den når inte ner för själva blixtens kabel är inte lång nog.
Vi som fotografera mycket ute i naturen gillar att tyget på väskans undersida är vad som ser ut och känns som vädertätad - det är stor tummen upp från oss för det.