FOTOGRAF HELEN SHIPPEY

Helen Shippey fotograferar under golftävling

Fotograf Helen Shippey 072-7008094 eller helen@shippey.se

                  

Porträttfoton med snabb slutartid

Porträttfoton med snabb slutartid

Att fotografera porträttfoton med snabb slutartid innebär att du fryser en rörelse. Vilket är superfiffigt att göra när du tar…
Fotografera i skymning i Västerås

Fotografera i skymning i Västerås

Att fotografera i skymning skapar nästan alltid vackra bilder. Det är ett supervackert ljus precis innan solen går ner. Gyllene…
Annorlunda studentfirande i Köping

Annorlunda studentfirande i Köping

Jag var och dokumenterade Studenten åt Ullvigymnasiet i Köping som jag har gjort flera gånger tidigare, men i år så…
0k+
Fotograferade bilder

”Helen – Vilken jäkla fotograf du är! Du är helt fantastisk både yrkesmässigt och som person. En sådan där person som man tycker om direkt! Vi är så glada att vi valde dig som fotograf vilka jäkla vackra foton du tar, där du fångar våra personligheter så himla bra. Tack för att du var med och förgyllde vår dag fina Helen!”

En sånn kommentar från mina kunder gör mig varm inombords och visar att man gör något bra som berör.

Drömmen att bli fotograf &
att jobba kreativt med fotografering!

Från fotomodell till fotograf
Jag hade vart nyfiken på vad som skedde på andra sidan kameran en tid  jag ville veta mer hur en fotograf jobbade.
 
För att få mer kunskap praktiserade jag hos den lokalt kända fotografen Tomas Ljungqvist i Köping, en porträtt och reklamfotograf.
 

Jag fotograferade med en analog Canon kamera en lång tid. När jag sedan som 27 åring gick till Oskarsson´s Radio & TV i Köping och köpte min första Digitala Canon kamera var det som en helt ny värld öppnades. 

 

Hur är det då att ha sin passion för foto och jobba som fotograf?
 
Det tog några år i skolbänken med fotokurser och fotograferande av natur, blommor och människor innan jag fick tillfälle att starta egen fotofirma med att försöka försörja mig med foto & bild.
 
Vart jag har fått intresset för fotografering vet jag inte från början. Mina föräldrar var inte direkt intresserade av foto & bild. Men visst har drömmarna hela tiden funnits att gå från en glad amatör och vara med på fototävlingar i hela världen.  Att vara med nere i fotolabbet och se negativen växa fram till helt unika bilder är en magi och känsla som bara en nördig fotograf kan känna. 
 
För mig har alltid det kreativa stått i centrum för vad jag vill göra och dela med andra. Naturligtvis har jag haft annat jobb också vilket har hjälpt mig oerhört i hur det är att driva ett foto företag.
 
Jag startade mitt företag Shippey Photography AB för att få pyssla lite mer med min passion för foto, vara kreativ, ha kul och dela det med andra likasinnade.
Modeplåtning av kvinna i Västerås

Hur är det då att vara fotograf & jobba med sin passion för bild?

Det är ingen dans på rosor direkt. Första tiden i Dubai var så klart väldigt tuffa som kvinnlig fotograf med många manliga bildredaktörer och manliga fotograf kollegor som inte riktigt ville släppa in en tjej inom golf sportfotograferingen vilket var något jag fotograferade passionerat. 
 
Föreläser och håller i Fotokurser
Min erfarenheter som kvinnlig fotograf i Dubai har lett till att jag idag blir anlitad som föreläsare, att berätta om min foto erfarenheter som kvinnlig fotograf i Dubai och Mellan Östern bland annat på skolor, men också som gästföreläsare på företag samt instruktör på fotokurser i fotografering och ljussättning.
Två personer tittar in på en kamera i industrimiljö

Behind the scenes - Att arbeta med mina kunder framför kameran

Att jag älskar att arbeta med människor låter väldigt klyschigt men det är absolut en av mina drivkrafter och det jag tycker är roligast med fotograferingarna jag har.  Det spelar ingen roll om det är kungligheter, fotomodeller eller Nisse i Jukkasjärvi, det är verkligen otroligt härligt & roligt att träffa människor och att i många fall också bli vänner. 
Att oavsett förutsättningar göra en person vacker på bild – fotograf är verkligen ett fantastiskt yrke.
 
Min teori är att man blir bättre av att göra olika saker. En golfspelare som bara övar chippar blir aldrig den bästa golfaren. Det behövs en hel del annan träning också. Att jag håller på med bröllops fotografering, porträtt, familjefotografering, reklamfoto, naturfotografering, mode foto & matfotografering och inte bara branding & företagsbilder tror jag helt enkelt gör mig till en bättre fotograf. Mångsidighet förnöjer i alla fall för mig.
 
Tidningar & Magasin som har uppmärksammat mig är t.ex: World Wide Golf, Amelia, Aftonbladet, Dagens Industri och Golf Digest för att bara nämna några. 
Det är också en ära att ha fått fotograferat bokomslag, skivomslag, reklamkampanjer, klädkollektioner och jobbat med företag som till exempel Facebook, Omega Watches, kommuner till Ljungs Goa. 
Jag har dessutom hunnit göra fotoböcker samt haft bilder utställda på Gallerier i Sverige & i Mellan Östern.
Ta gärna en titt på min blogg … där finns lite exempel på foto jobb jag gjort och mycket annat.
 
Många Kramar,
 
Helen Shippey
This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

Log in as an administrator and view the Instagram Feed settings page for more details.