LinkedIn profilbild är den viktig?

LinkedIn profilbild är den viktig?

Hur viktig är din LinkedIn profilbild egentligen?

Jag skulle säga att din profilbild är jätte viktig det är din första kontakt med potentiella nya arbetskollegor, chefer och kunder beroende på vad du arbetar med eller vill arbeta med.

Din profilbild är ditt skyltfönster utåt mot omvärlden och behöver då utstråla rätt attribut som du själv vill stå för.

porträtt på en Västerås tjej
Bilden är tagen med en Profoto A1 framifrån och naturligt solljus som hårljus (bakifrån)

Vad utstrålar din profilbild idag?

Har du funderat på vad din profilbild du använder dig av idag på LinkedIn vad den utstrålar? Vad säger din valda porträttbild om dig?

Fråga gärna en vän vad de tycker din bild säger om dig.

Det är värt att ta några minuter och fundera på vad säger min profilbild och vad tänker andra om min valda profilbild? Fråga gärna en vän eller kollega och se vad de tycker din profilbild utstrålar och om de inte kände dig vad skulle de då få för uppfattning om dig?

Play Video

Rätt ljus i din profilbild är viktig!

Det är viktigt att ha 'rätt' ljus i din profilbild. Som professionell fotograf kan man med hjälp av ljus göra så att en person ser smalare ut i ansiktet eller bredare, allt beror på hur jag väljer att ljussätta porträtt bilden.

Därför kan det vara lönt att gå till en fotograf som vet hur man ljussätter porträtt jämfört med att ta en semesterbild som någon familjemedlem har tagit.

5 viktiga saker att tänka på vid val av din profilbild för LinkedIn!

Det finns några generella saker vi alla kan tänka på när vi väljer vår egna profilbild till LinkedIn.

  • Din bakgrund (se till så att du har en något homogen bakgrund så att det inte är något som står upp bakom ditt huvud eller axel)

 

  •  Ljuset (Ser man tydligt vem du är? många glömmer att lägga till ett ljus bakifrån så kallat hårljus det är bra för att separera dig från din bakgrund)

 

  • Beskärningen på din profilbild (Kolla storleken så den passar och man skall inte se dina fötter utan beskär din profilbild vid brösten ungefär, man skall tydligt se vem du är)

 

  • Ansiktsuttrycket (Du skall se sympatisk ut så att någon törs kontakta dig, så inte för sur eller kaxig det kan ge motsatt effekt)

 

  • Kroppsspråk (Tänk på vad du gör med dina händer och armar, så att du även här har ett tilltalande kroppsspråk som bjuder in någon att kontakta dig, ansiktsuttrycket och kroppsspråket skall hänga ihop så att det inte talar emot varandra)
Profilbild på Västerås fotografen Helen Shippey
Det här är min LinkedIn profilbild. Jag vill att bilden skall utstråla att jag är lätt tillgänglig och har lätt för skratt, jag håller i min kamera för att med bilden förmedla vad jag arbetar med. Fotograferat av min vän Therese Eriksson som arbetar som filmare.

Sänder din LinkedIn profilbild rätt signaler?

Oavsett om du söker jobb eller fler kunder via LinkedIn så behöver din profilbild som är det första någon ser om dig skicka rätt signaler och inge rätt känsla hos den som tittar på den. Kolla vad du  själv har för profilbild och se om du själv tycker den skickar ut rätt signaler.

Passar den här bilden till ditt CV?

Innan du lägger upp din profilbild så fundera på om du hade lagt till samma bild till ditt CV och skickat till en potentiell arbetsgivare? Om svaret är Nej lägg då inte upp bilden på LinkedIn heller. LinkedIn är ett affärsnätverk och bör ses och användas som det. Man får vara personlig så klart men personlig behöver inte betyda att du skall lägga upp privata bilder som inte är tagna i ett professionellt syfte.

linkedin profil
Du har inte bara din profilbild att visa vem du är och vad du arbetar med men även en Header bild. Så nyttja det!

Nyttja alla chanser att visa vem du är på LinkedIn!

Genom att använda alla platser du har möjlighet att lägga upp en bild på dig själv som visar vem du är och vad du vill göra eller vad du arbetar med, så står du ut från mängden! Missa inte den chansen!

LinkedIn's Header bild.

Det finns inte bara din profilbild på LinkedIn där du kan visa vem du är utan använd även din chans till att exponera vad du gör genom en bra Header bild. Här har du lite mer 'reklam' yta att använda dig utav och det tycker jag du skall göra. Här har du chans att använda dig utav en bild eller flera (en bild men flera i samma bild du måste göra det i ett redigeringsprogram, samt lägg till förtydligande text om du vill.)

De som ser din header bild är intresserade utav dig för den syns bara om någon har klickat in på din profil och det är synd att inte ta din chans att även här förtydliga vem du är.

LinkedIn porträtt bild på en Västerårs tjej
LinkedIn header bild storlek.

Bilder på flera ställen på LinkedIn.

Det finns flera ställen i din LinkedIn profil där du kan lägga in bilder och länkar till hemsidor som hjälper den som tittar på din profil att få en uppfattning om dig som person.

linkedin profil
Du kan lägga in bilder, länkar och tidigare inlägg i din profil om dig själv så varför inte nyttja det med genom att förtydliga vem du är och vad du står för.

Har du uppdaterad LinkedIn Profil!

Uppdatera din LinkedIn profil genom att addera bilder och länkar till vad du har arbetat med och vad du kan hjälpa andra med.

En bild säger mer än 1,000 ord sägs det så varför inte visa vad du kan tillföra andra genom bilder och länkar till passande hemsidor.

Här ovan kan du se en del utav min LinkedIn profil, där du kan lägga in bilder, länkar och tidigare inlägg i din profil om dig själv så varför inte använda dig av det genom att förtydliga vem du är och vad du står för.

Här nedan ser du hur en bit av min yrkesrolls profil ser ut där jag har lagt in bilder och länkar till saker jag arbetar med. Du kan lägga in bilder och länkar i din yrkesrolls profil för att förtydliga ännu mer vad du har arbetat med i de olika arbeten du har haft, så varför inte nyttja det med genom att tydliggöra vad du har haft för arbetsuppgifter.

Se din LinkedIn profil som ditt bästa skyltfönster ut mot potentiella kunder och arbetsgivare.

linkedin profil
Du kan lägga in bilder och länkar i din yrkesrolls profil för att förtydliga ännu mer vad du har arbetat med i de olika arbeten du har haft, så varför inte nyttja det med genom att förtydliga vad du har haft för arbetsuppgifter. En bild säger mer än 1,000 ord sägs det.

Vill du ha hjälp med din LinkedIn profilbild?

Känner du att det är lite övermäktigt att tänka ut vilken eller vilka bilder som passar just dig bäst så hjälper jag dig jätte gärna med att komma fram till rätt bilder för just dig.

Boka en gratis konsultation.

Vi träffas antingen fysiskt eller via videosamtal om det passar dig bättre, just nu i Covid-19 tider som vi befinner oss i.

Vi går igenom:

  • vem du är?
  • vad du står för?
  • vad för arbete /kunder du söker?
  • vem är drömjobbet /drömkunden? 
  • hobbies etc.

 

Ju bättre förståelse jag får om dig desto bättre kan jag hjälpa dig med rätt bilder för din LinkedIn profil. 

Jag tar sedan och lägger upp en plan för vår fotografering efter dina behov, kollar olika fotoplatser som passar utefter vad vi har diskuterat fram tillsammans. En del bilder kanske skall vara tagna utomhus en del i någon arbetsmiljö? Ja det kan variera beroende på vem du är och vad du vill att dina bilder skall signalera och säga om dig. Det gäller att skapa unika bilder som inger en känsla hos den som tittar på dem.

Hör gärna av dig så bokar vi in en passande dag.

/Helen Shippey

Mejl. helen@shippey.se

Tel. 072 700 80 94

Fotograf i Västerås!

Du kan finna hela min LinkedIn profil här.

LinkedIn porträtt bild på en Västerårs tjej
Bild är tagen utomhus i Västerås centrum med hjälp av en Profoto A1. blixt och naturligt ljus en molnig dag.

Vill du bidra till ämnet?

Lämna ett svar

Dela gärna detta inlägg

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Företagsfotograf Helen Shippey håller i Canon kamera och ler

Om mig

Hej!
Jag heter Helen älskar att skapa och gärna då dela med mig utav det jag skapar både med mina kameror och drönare.

Häng med mig på mina fotouppdrag. 

Du kan kalla mig Shippey, de gör mina vänner!

Annonslänkar

Innehar; Gesällbrev i Fotografyrket

Medlem