Industrifotografering i Eskilstuna

Industrifotografering i Eskilstuna

Söker du efter en industrifotograf i Eskilstuna eller Västerås? Då hjälper jag dig supergärna!

Eskilstuna Data Mekan håller på och ändrar om sin logga samt hemsida och då behöver de såklart nya fräscha verksamhetsbilder som passar vilka de är idag!

Jocke på Formarte som gör hela deras nya grafiska profil och hemsida hörde av sig om att hans kund hade behov av bilder till deras nya hemsida.

Samarbeten mellan oss fåmansföretagare är grymt roligt för då har man ju helt plötsligt några fler ’kollegor’ en stund under projektets gång. En del projekt varar längre än andra. Men det är alltid lika roligt att samarbeta med andra företag i Eskilstuna – tack för förtroendet Jocke!

Tjej i en Industrimiljö i Eskilstuna

Industrifotografering!

När det gäller industrifotografering är det oftast mycket kostsamt att ha en maskin ståendes stilla, vi pratar ibland miljoner per minut. Så när jag kommer och skall fotografera hur en maskin fungerar  inuti på en industri, som i det här fallet är i Eskilstuna, så gäller det att vara snabb och effektiv. Ju mer information jag har om en maskin om vad den gör desto bättre bilder kan jag ta och förstå vad som bör vara inkluderat i bilden eller inte, dvs. vad är mest av vikt. 

Ögon i nacken

Vid industrifotograferingar är det bra att ha ögon i nacken. Med det menar jag att de som arbetar där vet om sina regler och var folk kommer och går så när jag som industrifotograf kommer in så är det ett nytt element för dem som de inte har beräknat eller kanske erfarit förut. Så jag behöver ha ögon i nacken så man inte själv blir överkörd av en truck eller annan maskin som kommer åkandes eller behöver komma fram i gångarna.

Man i en Industri miljö i Eskilstuna

Var skall bilderna användas?

Vet jag från början hur och vart bilderna skall användas så kan jag på plats fotografera exakt de bilder de önskar. Jag brukar alltid fotografera några fler som jag ser på plats. Som i det här fallet så såg jag potential på bilder på många ställen som i detta fallet kunden inte såg och därför inte frågade efter dem, för han trodde inte att det kunde vara en snygg bild.

Jag ser potentialen!

Med erfarenhet av att fotografera många olika branscher så tar jag med mig samma out of the box tänkande till alla mina fotograferingar. Jag ser potentialen där många andra inte ser en fin bild alls. Ibland behöver du kanske exkludera lite för att framhäva det du vill medan du ibland behöver inkludera mer i din bild. Vet jag hur kunden tänker använda mina bilder så kan jag på plats fotografera direkt till hemsidan med stående eller liggande bilder. Självklart kan alla bilder beskäras men då är det risk att någon som man vill ha med i bild måste beskäras bort för att passa i storlek. 

Tjej i en Industri miljö i Eskilstuna
Helen Shippey in action.

Fotoutrustning!

Jag har alltid med mig en uppsjö av fotoutrustning som jag kan ha behov av att använda. Det är dock ofta jag inte använder allt men jag gillar att vara förberedd så jag kan vara så kreativ som situationen och bilden kräver.

På en industri så konstaterade jag snabbt att använda blixt med stativ tog för mycket plats och kunde potentiellt vara lite farligt för alla inblandade eftersom kollegorna på Eskilstuna Data Mekan måste kunna fortsätta utföra sina vanliga arbetsuppgifter. 

Profoto A1 - så smidiga

Jag använde mig därav mycket av de små Profoto A1 portabla blixtrarna jag har. Men jag använde mig mycket av befintligt ljus också beroende lite på vilken känsla jag ville skapa och den ljustillgång jag hade. Men för att vara en industriverkstad så var den väldigt ljus måste jag säga. Det är inte alltid jag har det så lyxigt med så mycket befintligt ljus.

Tjej med kamera väska går i en industri lokal

Objektiv och kamerahus

För det här jobbet använde jag många olika objektiv och tre olika kamerahus. Vad jag använder när beror mycket på vad jag skall fotografera och återigen var bilden skall användas och på vilket sätt. Viktigt att jag vet vad som är viktigt med bilden. Så jag gör att rätt ställe av bilden blir skarp. (Jag väljer vart tittarens ögon skall falla i bilden genom vart jag har satt skärpan).

Objektiv:

Canon 100mm Macro F2.8,

Canon 50mm F1.4,

Canon 70-200mm F2.8

Canon 24-70mm F2.8

Canon 16-35mm F2.8

Kamerahus:

Canon 5D mark 4

Canon 5D mark 3

Canon 7D mark 2

cylinder i en industri där en man arbetar med cylindern

Ljussättning för din industrifotografering

Jag tar bilder i din företagsmiljö som skapar en äkta känsla. Jag använder en ljussättningsmetod där jag mixar ditt befintliga ljus du har i din industrilokal med mina egna Profotoblixtar som jag tar med mig. Detta gör så att jag helt enkelt förstärker det naturliga ljus som du redan har i din industrilokal.

 

man arbetar i en industri

Människor och miljöer

För att lyckas med industrifoto krävs det lite grand från mig som fotograf.

 

Jag är en rutinerad industrifotograf och har lång erfarenhet av att få personer framför kameran att slappna av. Skapa rätt känsla i bilderna är jätteviktigt för er slutprodukt. Jag är snabb och missar inte ögonblicksbilderna när de uppstår. Att ha med lite grand av en människa inger alltid mer känsla i era bilder. 

man som arbetar i en industri miljö

Industrifotograf med lång erfarenhet

När det kommer till industrifotografering så är det en del faktorer som spelar roll ifall det blir en bra bild eller inte. Jag tänker på bildkomposition, rätt kläder och utrustning på era kollegor, rätt logga på rätt ställe, kroppsspråk och självklart ljussättningen. Jag kan göra listan jättelång på vad jag tänker på när jag fotograferar. Men kort och gott jag tänker på allt. Så att du kan känna dig lugn och trygg.
bild på en cylinder i industri miljö

Drönarbilder på din industrilokal

Jag fixar så klart även drönarbilder på din industrilokal. Jag har två olika drönare jag använder mig utav beroende lite på uppdrag och väder och vind vid fototillfället.

DJI Drönare

Jag använder mig utav en DJI Phantom 4 Pro eller en DJI Mavic 2 Pro med Hasselbladskamera.

I det just det här fotouppdraget så valde vi bort att ta bild med drönare. Men det kanske passar dig och din industri bättre?

Arealbilder

Får du kundbesök så är det fint att ha areal bilder på din hemsida så att kunden kan känna igen sig när de kommer till dig, de vet att de är på rätt gata och väg.

Vill du att jag skall komma ut till dig och ta industribilder på ditt företag?

Ring eller mejla mig så diskuterar vi vad som blir bäst för just dig.

Tel. 072 700 80 94

Mejl. helen@shippey.se

Ser fram emot att träffa dig inom en snar framtid.

/Helen Shippey

Fotograf, Eskilstuna & Västerås!

Två personer tittar in på en kamera i industrimiljö
Helen Shippey och Jocke Andersson Berg

Dela gärna detta inlägg

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin

Vill du bidra till ämnet?

Lämna ett svar

Dela gärna detta inlägg

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Företagsfotograf Helen Shippey håller i Canon kamera och ler

Om mig

Hej!
Jag heter Helen älskar att skapa och gärna då dela med mig utav det jag skapar både med mina kameror och drönare.

Häng med mig på mina fotouppdrag. 

Du kan kalla mig Shippey, de gör mina vänner!

Annonslänkar

Innehar; Gesällbrev i Fotografyrket

Medlem