Fotoworkshop 8 Mars 2020

Nu är det dags för årets första fotoworkshop! Vi börjar ute vid Ängsö slott utanför Västerås, vilket är ett naturreservat som är mycket naturskönt med massor av vackra stigar att promenera runt på med kameran i högsta hugg!

Roger Binbach kamera objektiv

Fotoworkshop/fotopromenad

Om du inte har vart med på en av mina fantastiskt roliga fotopromenader (fotoutbildningar) tidigare så skall jag berätta lite om hur det går till.

Alla är alltid varmt välkomna att delta oavsett kamerautrustning samt tidigare erfarenhet av fotografering. En del som deltar vill lära sig ta bättre bilder med sin mobilkamera och andra med compact digitalkamera. Flera har även med sig sin DSLR digitalkamera med en eller flera olika objektiv så att de kan byta under fotograferandet. Det vi alla har gemensamt är vår passion för foto!

rekommendationer fotokurs i Västerås

Ta med dig egen fotoutrustning.

Du behöver ha med dig bekväma skor och kläder efter väder då vi kommer att röra på oss och vara utomhus hela tiden. Som någon vuxen sa när man var liten: Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder. ;)

 

Vi promenerar tillsammans.

Under tiden som vi rör oss genom ett förutbestämt område pratar och diskuterar vi foto. Vi fotograferar även tillsammans men du väljer själv när du känner för att fotografera.

Om du vill lära dig eller träna på något specifikt får du gärna nämna det så ordnar vi det på plats om det är möjligt. Så länge det inte kräver studioblixtar så kan vi fixa det mesta. Just studioblixtar brukar jag inte ha med mig men om önskemål skulle finnas kan jag göra en specifik fotoworkshop för det.

Ju fler frågor du ställer desto mer kan jag dela med mig utav min fotokunskap. Då alla deltagare kan ha olika mycket erfarenhet så är det lättare att hjälpa om ni ställer frågor. 

Jag brukar själv alltid börja med att ställa lite frågor till er för att jag skall få en förståelse för vilken kunskap ni har.

Om det är många nybörjare så går jag igenom grunderna och de fotoregler som kan vara bra att känna till. Jag ser även till så att alla vet hur de väljer fokuspunkt med sina kameror innan vi påbörjar vår fotopromenad.

Första fotopromenaden för 2020 sker utanför Västerås vid Ängsö slott.

 
Dag: Söndagen 8 Mars, 2020
Tid: kl. 10.15-12.15
Mötes plats: Ängsö slotts parkering
Pris: 750kr inkl moms./per person betalas när du bokar din plats.

Det finns ett begränsat antal platser så att jag ska kunna hjälpa alla på er egna foto kunskapsnivå!

 

Vi promenerar runt Ängsö naturreservat.

Vi träffas vid parkeringen vid Ängsö och rör oss i området. Det finns många stigar att utforska och mycket vackert att fotografera.

  • Du tar med dig din egna fotoutrustning du önskar använda samt orkar bära på.
  • Bekväma skor och kläder efter väder (vi är utomhus hela tiden).
  • Ta med vatten om du blir törstig.

 

Endast förbokningar är möjliga. Boka din plats genom att mejla mig: info@shippeyphotography.com så skickar jag dig en faktura så att du kan säkra din plats.

2 tjejer fotograferar sittandes på marken

Privat Facebook Grupp.

Alla fotokurs deltagare får tillgång till en privat Facebook grupp där du kan efter ditt deltagande ladda upp 5 egen utvalda bilder som du har tagit under vår fotopromenad som jag kommer att ge dig konstruktiv feedback på. Det är inget måste men finns där som en extra del till dig för att kunna utvecklas lite mer. Du lär dig mycket av att läsa den feedback andra får på sina bilder också.

Vill du utvecklas som fotograf / amatörfotograf / fotoentusiast så behöver du ta dig några minuter för att titta på dina egna bilder efter du har vart ute och fotograferat. Ju snabbare efter fotograferingen du gör det desto bättre just för att du då fortfarande kommer ihåg mer, hur din fotosituation var när du tog bilden. Så ge dig själv lite bildkritik och fundera på vad du hade gjort annorlunda nästa gång du fotograferade samma sak. Det är ett säkert sätt till att utvecklas och bli bättre.

Hopps vi ses den 8 mars 2020!

/Helen Shippey

Fotograf i Västerås!

Deltagare och fotografer vid fotokurs

Vill du bidra till ämnet?

Lämna ett svar

Dela gärna detta inlägg

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Företagsfotograf Helen Shippey håller i Canon kamera och ler

Om mig

Hej!
Jag heter Helen älskar att skapa och gärna då dela med mig utav det jag skapar både med mina kameror och drönare.

Häng med mig på mina fotouppdrag. 

Du kan kalla mig Shippey, de gör mina vänner!

Annonslänkar

Innehar; Gesällbrev i Fotografyrket

Medlem