Drönar fotografering/filmning

Drönar fotografering/filmning

Letar du efter en drönar fotograf i Västerås och Västra Mälardalen? Då har du hittat rätt. Jag finns tillgänglig för olika drönar uppdrag både inom stillbilds fotografering och filmning. Med hjälp av drönaren kan vi tillsammans skapa det där lilla extra som får dina kunder att säga Wow!

Låt mig hjälpa dig att förverkliga din foto eller film vision!

Fotografi över Västerås stad

Vilken DJI drönare är bäst?

Det finns inget som säger att den ena drönaren är bättre än den andra eller jo kanske om man kollar på de tekniska möjligheterna så klart. Mycket ligger i drönarens kamera och vad du kan skapa med den vilken högupplösning och kamerans ljuskänslighet i mörkare flygsituationer.

Jag arbetar med två olika DJI drönare beroende lite på vad det är för fotouppdrag och dess syfte vilken jag tycker passar bäst.

Jag har en DJI Phantom 4 Pro och en DJI Mavic 2 Pro.

Varför Drönar bilder?

Du har lite fler möjligheter till olika sorters bilder med drönare. Bara för att du kan så behöver man inte gå så jätte högt upp för att få ett lite annorlunda foto perspektiv med en drönare som jag inte skulle ha kunnat göra utan drönaren. Förr (Läs) 3 år sedan så klev jag upp på stegar och på hustak för att få ett annat perspektiv på mina bilder idag skickar jag upp en drönare så mycket smidigare, och snabbare och kanske lite säkrare för min del också :).

Flygbilder

Genom bilder eller film från mina drönare kan du få en ny synvinkel på ett objekt eller en plats. Du kommer åt platser du annars inte hade kunnat få en överskådlig bild över. Fungerar bra för nybyggnationer, event, tomter, lantjordbruk, skogs inventering ja listan kan göras lång för smarta användningsområden. Har du ett projekt som kräver fotografering under en längre tid så kan jag läsa det smidigt med hjälp av drönaren.

Flygfilmer

En flygfilmning passar bra som orientering eller för att visa vart du befinner dig till dina filmproduktioner. En kort sekvens med en drönar filmning ger lite mer krydda och känsla till din presentations film om dig och ditt företag.

Drönarbild över Kiviksgård i Skåne

Flygsäkerhet och tillstånd

Jag flyger inte högre än 120m eller inom kontrollzoner utan att jag har fått godkännande. Jag skickar alltid in bilderna och filmerna för granskning hos Lantmäteriet och det brukar ta cirka en vecka innan jag får besked. Säkerhet är mycket viktigt för mig så att du som kund kan känna dig trygg med ditt val av drönar pilot.

Flygfoto och filmning med drönare

Jag kan flygfotografera och flygfilma alla tänkbara föremål, event händelser och upplevelser. Drönarfoto är ett enkelt och säkert sätt att visa en bra översikt av ett område som annars kan vara mycket svårt att se, t.ex en mäklare som vill visa ett fantastiskt läge. Eller höghöjds inspektion av vindkraftverk. Bara din och min fantasi sätter gränserna till vad vi kan åstadkomma tillsammans. Låt mig hjälpa dig att förverkliga din foto eller film vision!

Slätt av solrosor i solnedgången

Användningsområden!

Det finns massor av olika användningsområden som en drönare kan vara mycket behjälplig Jag listar några men det finns så klart många fler möjligheter också! Så det är bara du hör av dig til mig om du kommer på ett annat sätt som skulle kunna underlätta det för just dig i din verksamhet.

Företagsreklam

Genom att använda flygbilder och filmer i din marknadsföring så ger du kunden ett nytt perspektiv på vart du finns rent fysiskt men även på vad du arbetar med/producerar. Det ger lite extra krydda till dina videos för din hemsida och sociala media. Det är ett smidigt sätt att ta grupp bilder med om du har samlat alla på företaget vid en konferens eller företags event. 

Mäklare

Mäklare ser så klart många fördelar med att använda flygbilder för att sälja sina objekt. Kunden får ett ba och överskådlig vy över huset/gården. Det är enkelt att visa på närhet till vatten och skogsgläntor etc. med en flygbild. Bilden visar fastighetens unika läge.

Privatbruk

Det blir allt vanligare att man som privatperson vill ha ene vacker bild på sin fastighet både den inne i stan och sin sommarstuga. Det blir vackra minnen att ha på väggen inne i vardagsrummet det är också vanligt att jag får uppdrag att fotografera en fastighet som sedan skall bli en present till den som bor där.

Byggföretag

Jag hjälper byggföretag med bilder och filmer som de använder i syfte som inspektion av hustak och andra höga byggnader.
Jag är ofta iväg på byggplatser där jag bär hjälm och annan bruklig klädsel för att jag skall få vistas på platsen där jag fotograferar både pågående och färdiga byggprojekt för dokumentation av fortlöpandet av nybyggnadsprojekt.

Jag hjälper er gärna med försäljningsmaterial som du kan använda på er hemsida eller reklambroschyrer. Du kan enkelt visa på den vackra utsikten som du har från översta våningen eller takterrassen, som hjälper dig att sälja huset/lägenheterna innan du ens har byggt huset.

Drönarvy över Sala

Höghöjd inspektioner

Med mina DJI drönare kan jag enkelt hjälpa till med besiktning av vindkraftverk och andra saker som har mycket hög höjd. Med hjälp av att göra inspektionerna med drönare så sparar ni både tid och pengar. Drönaren ersätter era traditionella, dyra tekniker som klättrar upp eller åker i skylift. Det blir även säkrare för din personal.

Jordbruk och lantbrukare

Med drönarens hjälp kan vi tillsammans enkelt kolla dina åkrar. Både via film och stillbilder. Du kan med drönarens hjälp inspektera dina marker, kolla efter flyghavre, see över boskapsstängsel etc. En jordbrukare jag känner räknar in sina kor varje kväll med hjälp av en drönare, Så allt är möjligt frågan bara hur kan en drönare underlätta det för dig och ditt företag? Jag kommer gärna till dig och pratar igenom vilka möjligheter som finns och se vilka behov ni har.

Skogsägare och Markägare

Att använda drönar filming är super effektivt vid försäljning utav stora skogsområden, kunden kan då enkelt see hur skogen mår precis nu.

Har det precis vart en storm över dina marker? Jag kan komma och göra en skadekontroll, där du enkelt och  snabbt får en överblick över hur dina marker ser ut i dagsläget.

Drönarvy från himlen över en byggarbetsplats i Eskilstuna

Tillstånd och säkerhet

Säkerhet är viktigt för mig jag flyger aldrig över folkmassor eller djur såvida det inte ingår i foto och film uppdraget. Känner jag att det inte är säkert så kommer jag att säga till så får vi ta flygningen en annan dag så att jag kan garantera säkerheten för alla inblandade både personer och egendom. 

Drönar foto och regler för att få flyga

Jag följer så klart de lagar och regler som gäller för vart jag får och inte får flyga med mina drönare. På vissa områden så får jag bara flyga under vissa klockslag eller veckodagar andra får du flyga bra du har kontakt med flygtornet hela tiden om du är i närheten utav en flygplats. Behöver du inte bilder högre upp än 50 meter så får jag nästan ta bilden när jag själv önskar förutom om det är i närheten av skyddsobjekt tex då får jag inte ta bilden alls. Men dessa lagar och regler håller jag koll på så att du slipper! jag ser även till så att du får utskänkningstillstånd från Lantmäteriet.

Har du frågor är det bara att du kontaktar mig!

/Helen Shippey

Drönar pilot i Västerås!

Vill du bidra till ämnet?

Lämna ett svar

Dela gärna detta inlägg

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Företagsfotograf Helen Shippey håller i Canon kamera och ler

Om mig

Hej!
Jag heter Helen älskar att skapa och gärna då dela med mig utav det jag skapar både med mina kameror och drönare.

Häng med mig på mina fotouppdrag. 

Du kan kalla mig Shippey, de gör mina vänner!

Annonslänkar

Innehar; Gesällbrev i Fotografyrket

Medlem